Over ons

Wij zijn Matteo en Joël en we hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding Criminologie en Veiligheidsbeleid aan de Universiteit van Leiden. Als fanatiek podcast luisteraar kwam Matteo erachter dat er weinig tot geen criminologisch onderzoek wordt besproken in de huidige podcasts. Op een dag fietste hij door Amsterdam en bedacht zich: waarom beginnen we niet zelf een podcast? Hij benaderde Joël en vanaf dat moment was ‘De Criminoloog’ geboren.

Criminologisch onderzoek bereikt te weinig het grote publiek, terwijl enorm veel onderzoek gedaan wordt door getalenteerde onderzoekers. In verschillende afleveringen interviewen we onderzoekers en andere personen die werkzaam zijn binnen het werkveld van de criminologie. We vragen ze waar ze zich precies mee bezig houden, hoe ze dat doen en waarom het relevant is voor de praktijk. Op deze manier proberen wij luisteraars op een toegankelijke manier informeren, vermaken en kennis verspreiden over criminologisch onderzoek.

Benieuwd naar de afleveringen? We zijn te luisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer. Verder kun je ons volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Suggesties, vragen of feedback? Stuur ons een mail via podcastdecriminoloog@gmail.com of laat een reactie achter onder de afleveringen. Veel luisterplezier!